Doorgaan naar hoofdcontent

Kan ik 30 dagen zonder alcohol 2014?

Huizen - Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het werk, een slaapmutsje voor het slapen gaan. Het drinken van alcohol is voor mij, net als opstaan en weer slapen gaan, een gewoonte geworden. Om te ervaren hoe het is om een korte periode geen alcohol te drinken doe ik mee aan de actie 30 dagen zonder alcohol.

30 dagen zonder alcohol - Foto: © Gilbert Vogt

Doe mee vanaf 5 maart
Van woensdag 5 maart tot vrijdag 4 april 2014 organiseert GGD Gooi & Vechtstreek de campagne ’30 dagen zonder alcohol’. Het is voor de derde keer op rij dat iedereen in deze regio de uitdaging aan kan gaan. Ik doe mee aan de maand van NIX! En ga fris de lente in. Tevens wil ik voor de jeugd een voorbeeld zijn, want alcohol maakt echt meer stuk dan je lief is. Mijn moeder is alcoholist en ze kon in mijn jeugd niet voor mij zorgen. Ik heb haar nu al meer dan vijfentwintig jaar niet meer gezien.

Update 31maart 2014 - 30 Dagen Zonder Alcohol
Het is me op zich meegevallen. Helaas ben ik me niet fitter gaan voelen en ben ik ook in gewicht niet afgevallen. Ik ben wel chagrijniger geworden.

Het is me bijna gelukt om 30 Dagen niet te drinken. Het moeilijkst had ik het in het weekend of als andere mensen wel alcohol nuttigde. Dan heb ik toch een beetje de neiging om ook mee te doen, uit een soort gewoonte denk ik. Het verbaast me dan ook niets dat verslaafden heel makkelijk een terugval kunnen hebben, en daarom bij de AA club ook zo vaak dé twaalf stappen herhalen. De twaalf stappen van de anonieme alcoholisten zijn de weg naar een sober, maar voor mij zeker geen vreugdevol leven.

Ik vind een glaasje wijn of een biertje drinken gezelliger dan het drinken van een bronwatertje. Drank en gezelligheid zit tussen mijn oren geprogrammeerd, want er worden geen baby’s geboren die behoefte hebben aan alcohol…hoewel? Als je later groot bent om alcohol te nuttigen, dan zit het gebruik voornamelijk in het op tijd stoppen. Het eerste drankje is ook het lekkerst, de tweede ook nog wel, maar daarna treedt al er een soort gewoonte op. Je proeft de smaak minder, en je schenkt er nog maar één in.
 
Aan het eind van de week vind ik een biertje de ultieme beloning voor een week hard werken, een afsluiter. Ik vind een glas ranja of een kop groene thee absoluut geen beloning, meer een straf. Dat zie ik meer van er moet op een dag toch wat vocht naar binnen komen anders krijg je zo’n droge keel. Verder vind ik het prettig om alles even los te laten van de hele week, lees: een roesje je ervaren. Ik vind mezelf met een glaasje op ook veel gezelliger. Glaasje wijn, met wat borrelnootjes op de bank televisiekijken: So You Think I’m Drunk?

De GGD heeft mij vandaag nog gebeld of ik volgend jaar weer mee wil doen…? Drie keer raden wat ik heb gezegd…

10 kilo afvallen in twee maanden (update 2014)
Iedereen weet dat door het gebruik van alcohol (lees: suikers) je lichaamsgewicht toeneemt. De afgelopen jaren, na een afvalperiode van twee maanden, ben ik weer 10 kilo aangekomen. Ik verwacht in de maand 30 dagen zonder alcohol 5 kilo af te vallen. Ik realiseer me dat sporten, of elke dag bewegen, de beste manier is om af te vallen.

Gerelateerde berichten
26-02-2014: Gilbert Vogt filmpje over 30 Dagen Zonder Alcohol
27-01-2014: 10 kg afvallen in 2 maanden - update 2014  
11-05-2011: 10 kg afvallen in 2 maanden

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte.

De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken.

Wie is Joyce Join?
De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.

 Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joyce Join in d…

10 kg afvallen in 2 maanden

Huizen - Lees hier mijn geheim over verantwoordelijk afvallen en de onzin van het Sonja Bakker dieet, Dr. Frank dieet, Montignacen, afslankpillen, boeken en nog meer rotzooi in: “Afslanken Ontmaskerd.” Tien kilo afvallen zonder dieet in twee maanden, kan dat?

Het is nu ruim twee maanden geleden dat ik in een enorme shock terecht kwam. Het leek wel alsof ik mij ineens realiseerde, dat ik de laatste jaren, niet had zitten opletten of zo. En niemand, maar ook daadwerkelijk niemand, leek zich ook maar enigszins te realiseren hoe kwetsend sommige opmerkingen bij mij overkwamen. Het voelde alsof er een bom was ingeslagen: “Wat zie jij er goed uit zeg,” maar eigenlijk bedoelde ze, “Jeeeé, wat ben jij lekker dik geworden zeg!” En op een dag werd ik wakker. Liep naar de badkamerspiegel en ging er eens goed voorstaan. Ik probeerde mijn bierbuik nog een beetje in te houden en dacht: Zo kan het (echt) niet langer! Dit is de grens.

Bijna 100kg
Hoe heeft het toch zo ver heeft kunnen komen en waarom he…

Kaakchirurg Cnossen met pensioen

Blaricum - Jarenlang was hij de Friese Vlag op de afdeling kaakchirurgie in het Tergooiziekenhuizen in Blaricum, maar nu is J. Cnossen met pensioen. Per 1 januari 2010 is hij door W. Bouwman opgevolgd.

Al vanaf kleins af aan heb ik een abonnement op de afdeling kaakchirurgie, maar de volledige naam van dit specialisme is ‘mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie’. Dat krijg je als je zo vaak in de persoonlijke wachtkamer van het ziekenhuis hebt gezeten, of erger nog, in zijn ligstoel hebt gelegen. Ik kwam altijd via mijn tandarts bij de kaakchirurg Cnossen terecht. Voor het trekken van mijn hoektanden, verstandskiezen en afgebroken kiezen ben ik er geweest, maar ik kwam er ook voor mijn wortelpuntontstekingen.

Gek genoeg wilde ik juist altijd naar hem toe en dat terwijl hij mij jarenlang ontzettend veel, maar op zeer vakkundige wijze, pijn had gedaan. Hij was een man van weinig woorden. Als hij mij had behandeld, dan had ik ook geen woorden meer. Ik had al pijn als ik kwam, maar als …

Desiree Manders (Desray) in Podium de Vorstin Hilversum

Hilversum - Desiree Manders (Desray) en haar muzikale vrienden verzorgen elke eerste zondag van de maand een geweldige middag met topkwaliteit muziek in Podium de Vorstin te Hilversum.

Het podium was vandaag voor de Vorstin geïnstalleerd in plaats van binnen, en viel samen met een aantal starts van de Spieren voor Spieren City Run. Speciale gast vandaag was niemand minder dan: Hugh Kanza.

Desiree Manders boeit me altijd vanwege haar vrolijkheid en vanwege haar vele gezichtsuitdrukkingen tijdens het zingen. Daarom is ze ook zo leuk om te fotograferen. Op het buitenpodium valt de muziek iets wat tegen. Door de harde waait het geluid namelijk een beetje weg en dat is jammer. Er waren wel veel mensen op de been, maar die kwamen alleen om de hardlopers aan de zijkant van de weg aan te moedigen. Wat op zich ook wel weer logisch is, want tijdens het hardlopen heb je meer behoefte aan vette tromgeroffel dan aan een prachtig duet. Het publiek had dus opvallend weinig oor voor de muziek Desray…

Mercedes-Benz bij Gallery Aaldering in Brummen

Afgelopen maanden is de Gallery Aaldering in Brummen flink onder handen genomen. Het was al genieten, maar nu is het dubbel genieten. Wat is dat toch een mooi autobedrijf. En eerlijk gezegd ken ik ook geen ander bedrijf waar oude auto’s nog mooier worden dan toen ze ooit werden gemaakt.

De Gallery koopt oldtimers op die al zijn gerestaureerd en waarvan een historie meer vertelt over de staat van de auto.

Uren, dagen, jaren moet er in zijn gaan zitten om de auto in zo’n geweldige staat te krijgen om vervolgens een plekje te verdienen bij de Gallery.

In de showroom is het druk. Niet met kopers, maar met dagjesmensen die van mooie auto’s houden. Aaldering weet dat ook, maar vindt dat blijkbaar niet erg. Mensen praten op verjaardagen over hoe leuk het is om daar op zaterdag te gaan kijken. En voor wie zin heeft in iets lekkers, er is een restaurant in het pand aanwezig.

In de kelder was de prijsjeshoek. Het was het donkerste gedeelte van het bedrijf. Verlichting was er nauwelijk…