Doorgaan naar hoofdcontent

Help, mijn auto roest...niet


We noemen het ook wel 'invloed van buitenaf', en dat is geen garantie. Het enige wat we kunnen doen is een met een lakstiftje netjes de beschadigde plekjes bijwerken. Maar er is een uitzondering...Daarom geven autofabrikanten ook zo maar vijftien jaar garantie: roest op auto's komt namelijk niet meer voor. Soms komt er wel eens een klant met het verhaal dat de auto zijn/haar auto wel roest. Natuurlijk nemen wij deze klant serieus, en lopen even mee naar de auto. Maar er is altijd wel iets anders aan de hand.

Alle auto's zijn op waterbasis gespoten. Daardoor is de lak ook minder hard, en dus ook gevoelig(er) voor steenslag dan vroeger. Kleine steentjes schieten elke dag tegen de autolak aan en veroorzaken regelmatig beschadigingen. Niet alleen op de lak, maar ook de voorruit vliegen soms de stukjes eraf.

Door de waterbasis lak is de auto niet alleen gevoelig voor steenslag, maar ook voor vogelpoep. Deze scherpe ontlasting (door bijvoorbeeld het eten van bessen) zorgt regelmatig voor lelijke plekken in de autolak. Indien er vogelpoep op uw auto ligt: meteen verwijderen. - Dat doe ik altijd - Ik kan de mensen al niet meer tellen die voor garantie (met vogelpoep) zijn binnen geweest.

Vliegroest ontstaat doordat nieuwe auto's met een treintransport naar Nederland zijn gekomen. Door de aantrekkingskracht van kleine deeltjes koperstof en ijzerstof worden nieuwe auto aangetast. In de werkplaats kan de lichtste vorm van deze roestspoortjes met Oxaalzuur worden behandeld. Door deze behandeling verdwijnen de kleine roestdeeltjes weer uit de lak. Hier dan de uitzondering: Vliegroest ‘invloed van buitenaf’ is wel garantie, en wordt door de importeur vergoed.

Reacties

  1. heb net hetzelfde met mijn wagen, en garage zegt ook dat het van buitenaf is en ze niks kunnen doen ertegen, ne mens koopt dan een seen wagen, de mijne is 4 maand en garage zei overlaatst dat ze niks kan doen voor mij, maar als je je kwaad maakt en dreigt hogerop te gaan springen ze voor u !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte.

De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken.

Wie is Joyce Join?
De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.

 Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joyce Join in d…

Avondwandeling met de schaapskudde in Blaricum

Blaricum - Op woensdagavond 21 juni tussen 19.00 – 21-00 kon iedereen een avondwandeling maken met de schaapskudde, de schaapherder en haar hond bij de Schaapskooi van het Goois Natuur Reservaat (GNR) aan de Oude Naarderweg 2 in Blaricum.


Zeker vijftig belangstellenden kwamen op de uitnodiging van het GNR af. Zichtbaar genoten de mensen van de stilte tijdens een avondwandeling met schapen. De schaapherder en haar hond liepen in alle rust met je mee. Na anderhalf uur gingen de schapen weer hun kooi in, tijd voor ze om te gaan slapen. Na afloop van de wandeling werd er koffie en thee geschonken.
© www.gilbertvogt.nl

Kaakchirurg Cnossen met pensioen

Blaricum - Jarenlang was hij de Friese Vlag op de afdeling kaakchirurgie in het Tergooiziekenhuizen in Blaricum, maar nu is J. Cnossen met pensioen. Per 1 januari 2010 is hij door W. Bouwman opgevolgd.

Al vanaf kleins af aan heb ik een abonnement op de afdeling kaakchirurgie, maar de volledige naam van dit specialisme is ‘mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie’. Dat krijg je als je zo vaak in de persoonlijke wachtkamer van het ziekenhuis hebt gezeten, of erger nog, in zijn ligstoel hebt gelegen. Ik kwam altijd via mijn tandarts bij de kaakchirurg Cnossen terecht. Voor het trekken van mijn hoektanden, verstandskiezen en afgebroken kiezen ben ik er geweest, maar ik kwam er ook voor mijn wortelpuntontstekingen.

Gek genoeg wilde ik juist altijd naar hem toe en dat terwijl hij mij jarenlang ontzettend veel, maar op zeer vakkundige wijze, pijn had gedaan. Hij was een man van weinig woorden. Als hij mij had behandeld, dan had ik ook geen woorden meer. Ik had al pijn als ik kwam, maar als …

Elaine Stal Rieder Amazone bij 6FM

Elke week hebben wij mensen in de studio die iets over hun grote passie sport komen vertellen. Deze week hebben wij:

Elaine Rieder, zij heeft met haar moeder een manage in Blaricum.
De liefde voor de paarden en het houden van een manege is bij haar al vroeg ontstaan. De manage heeft ongeveer 34 paarden in de stal staan, waarvan er 8 in het pension zijn onder gebracht. Het werk op de manege is behoorlijk intensief, maar ze vind het geweldig om te doen en dat zie je ook aan haar. Vooral het ontwikkelen van nieuwe ideeën, samen met haar moeder, spreekt haar enorm aan.

Managers die niet meer met beide benen op de grond staan, kunnen bij Elaine en haar moeder terecht. Een paard heeft namelijk heel veel confronterende eigenschappen, je kijkt als het ware in een spiegel. De actie die je aan een paard geeft, krijg je non-verbaal als reactie terug. Hierdoor leren managers beter wat de gevolgen zijn van hun doen en laten. Communicatie en omgangstechnieken zijn elementen die een rol spelen om de bo…

Burgemeester opent Blushing in Blaricum

Zondag 6 juli om 16.00 uur opende burgemeester mevrouw J.N. de Zwart-Bloch officieel de deuren van Gordon’s koffiesalon Blushing in Blaricum. Anderhalve week lang heeft de coffee & tea salon proefgedraaid en is nu al veelbesproken.

Monique des Bouvrie verzorgde het interieurontwerp voor Blushing. Op verzoek van Gordon, die zich liet inspireren in New York, bekleedde ze het plafond en de bar met witgeschilderde koperen platen.

Gerelateerde berichten
06-07-2014 Burgemeester opent Blushing in Blaricum NUfoto.nl