Doorgaan naar hoofdcontent

Help, mijn auto roest...niet


We noemen het ook wel 'invloed van buitenaf', en dat is geen garantie. Het enige wat we kunnen doen is een met een lakstiftje netjes de beschadigde plekjes bijwerken. Maar er is een uitzondering...Daarom geven autofabrikanten ook zo maar vijftien jaar garantie: roest op auto's komt namelijk niet meer voor. Soms komt er wel eens een klant met het verhaal dat de auto zijn/haar auto wel roest. Natuurlijk nemen wij deze klant serieus, en lopen even mee naar de auto. Maar er is altijd wel iets anders aan de hand.

Alle auto's zijn op waterbasis gespoten. Daardoor is de lak ook minder hard, en dus ook gevoelig(er) voor steenslag dan vroeger. Kleine steentjes schieten elke dag tegen de autolak aan en veroorzaken regelmatig beschadigingen. Niet alleen op de lak, maar ook de voorruit vliegen soms de stukjes eraf.

Door de waterbasis lak is de auto niet alleen gevoelig voor steenslag, maar ook voor vogelpoep. Deze scherpe ontlasting (door bijvoorbeeld het eten van bessen) zorgt regelmatig voor lelijke plekken in de autolak. Indien er vogelpoep op uw auto ligt: meteen verwijderen. - Dat doe ik altijd - Ik kan de mensen al niet meer tellen die voor garantie (met vogelpoep) zijn binnen geweest.

Vliegroest ontstaat doordat nieuwe auto's met een treintransport naar Nederland zijn gekomen. Door de aantrekkingskracht van kleine deeltjes koperstof en ijzerstof worden nieuwe auto aangetast. In de werkplaats kan de lichtste vorm van deze roestspoortjes met Oxaalzuur worden behandeld. Door deze behandeling verdwijnen de kleine roestdeeltjes weer uit de lak. Hier dan de uitzondering: Vliegroest ‘invloed van buitenaf’ is wel garantie, en wordt door de importeur vergoed.

Reacties

  1. heb net hetzelfde met mijn wagen, en garage zegt ook dat het van buitenaf is en ze niks kunnen doen ertegen, ne mens koopt dan een seen wagen, de mijne is 4 maand en garage zei overlaatst dat ze niks kan doen voor mij, maar als je je kwaad maakt en dreigt hogerop te gaan springen ze voor u !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte.

De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken.

Wie is Joyce Join?
De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.

 Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joyce Join in d…

Kaakchirurg Cnossen met pensioen

Blaricum - Jarenlang was hij de Friese Vlag op de afdeling kaakchirurgie in het Tergooiziekenhuizen in Blaricum, maar nu is J. Cnossen met pensioen. Per 1 januari 2010 is hij door W. Bouwman opgevolgd.

Al vanaf kleins af aan heb ik een abonnement op de afdeling kaakchirurgie, maar de volledige naam van dit specialisme is ‘mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie’. Dat krijg je als je zo vaak in de persoonlijke wachtkamer van het ziekenhuis hebt gezeten, of erger nog, in zijn ligstoel hebt gelegen. Ik kwam altijd via mijn tandarts bij de kaakchirurg Cnossen terecht. Voor het trekken van mijn hoektanden, verstandskiezen en afgebroken kiezen ben ik er geweest, maar ik kwam er ook voor mijn wortelpuntontstekingen.

Gek genoeg wilde ik juist altijd naar hem toe en dat terwijl hij mij jarenlang ontzettend veel, maar op zeer vakkundige wijze, pijn had gedaan. Hij was een man van weinig woorden. Als hij mij had behandeld, dan had ik ook geen woorden meer. Ik had al pijn als ik kwam, maar als …

Eendje huren Ducks United Ibiza

Dankzij Ducks United kunnen vakantiegangers met onder andere een grote liefde voor Ibiza en de hippiestijl, een eend huren. Ibiza heeft speciale camino wegen, die het gebruik van normale huurauto’s niet toelaten. De eend is hiervoor het perfecte alternatief.

Eendje huren op Ibiza gaat heel eenvoudig via de site. Achter de site zitten Nederlanders, dus lekker in je eigen taal communiceren, wel zo makkelijk. http://ibiza.ducksunited.com

Porsche Centrum Leusden laat hart sneller kloppen

Mijn zoon en ik krijgen de kans om via de Facebook winactie van EC-Rent Leiden een middagje gratis te sturen in een BMW i8. Hoewel de auto alweer een paar jaar rijdt, is het absoluut geen straf om achter het stuur te kruipen.

Je moet toch nog wel redelijk sportief zijn achter het stuur plaats te nemen. De automaat is eenvoudig te bedienen. Het advies is om te gaan rijden, dus met de verbrandingsmotor erbij. Dat advies volgen we op. Het rijden voelt niet vreemd. De auto is niet gevoelig en reageert meteen op elke stuurbeweging. De navigatie is op het scherm onduidelijk maar in de voorruit prima te volgen, net als de snelheidsmeter.

We hadden van te voren al besloten om naar het Pon Leusden te rijden. Een mooi ritje van 75 kilometer. Waarom Pon? We wilden graag in de showroom van Lamborghini en in de showroom van Porsche kijken. In de eerste showroom mochten we helaas geen foto’s maken, bij Porsche wel. Hoewel we niets kochten, kregen we wel heel gastvrij een kopje echte koffie aa…

Toon Hermans en zijn twee sterren

Bos en Duin - Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Ik weet nog als de dag van gisteren onze eerste en laatste ontmoeting.

In 1998 werkte ik voor Mercedes Benz dealer Pordon. Dit bedrijf was gelegen op de Autoboulevard in Utrecht. Het bijzondere van het bedrijf was de laagdrempeligheid. Dit kwam door het eenvoudige gebouw en de gastvrije toegankelijkheid van het personeel. We hadden Mercedes Benz in huis, maar wij waren zo gewoon gebleven. Iedereen was daar altijd van harte welkom.

In september 1997 kregen wij de opdracht om de Mercedes Benz 500 SEC van Toon Hermans te mogen restaureren. Tot het moment van ophalen, stond de auto 'een beetje afgedankt groen' onder de carport van zijn tuin. Toch had deze steropmotorkap-grill een bijzondere waarde voor hem. In deze auto reed hij namelijk altijd samen met zijn Rietje 'zijn ster' alle theaters van Nederland af. We hebben deze auto voor fl.25.000,= gulden weer als een nieuw gemaakt.

Een goede reden…