Doorgaan naar hoofdcontent

10 kg afvallen in 2 maanden

Huizen - Lees hier mijn geheim over verantwoordelijk afvallen en de onzin van het Sonja Bakker dieet, Dr. Frank dieet, Montignacen, afslankpillen, boeken en nog meer rotzooi in: “Afslanken Ontmaskerd.” Tien kilo afvallen zonder dieet in twee maanden, kan dat? 


Het is nu ruim twee maanden geleden dat ik in een enorme shock terecht kwam. Het leek wel alsof ik mij ineens realiseerde, dat ik de laatste jaren, niet had zitten opletten of zo. En niemand, maar ook daadwerkelijk niemand, leek zich ook maar enigszins te realiseren hoe kwetsend sommige opmerkingen bij mij overkwamen. Het voelde alsof er een bom was ingeslagen: “Wat zie jij er goed uit zeg,” maar eigenlijk bedoelde ze, “Jeeeé, wat ben jij lekker dik geworden zeg!” En op een dag werd ik wakker. Liep naar de badkamerspiegel en ging er eens goed voorstaan. Ik probeerde mijn bierbuik nog een beetje in te houden en dacht: Zo kan het (echt) niet langer! Dit is de grens. 

Bijna 100kg 
Hoe heeft het toch zo ver heeft kunnen komen en waarom heb ik mijzelf zo lang voor de gek gehouden? Ik dacht steeds: Het valt wel mee…het valt wel mee, maar toen ik het aandurfde om op de weegschaal te gaan staan, woog ik maar liefst vijfennegentig kilo. Awwaaahhhh shock, bijna 100kg dus. Diep in mij hart wist ik wel waar aan het aan lag, maar dat gevoel negeerde ik telkens. Alarm, dit voelde niet goeddddddddd….Joehoeeeeeeee!

Het goede leven
Maar ik hield zo van het goede leven, lekker eten, lekker drinken. De grens om door te gaan of te stoppen was volledig door mijn handen geglipt. Een valkuil die misschien al bij mijn geboorte was aangelegd? Wie zal het zeggen. In ieder geval wilde ik mezelf een halt toeroepen en mijn eet- en drinkgewoonte drastisch veranderen. Ik wilde weer meer bewuster gaan leven, en niet met zo’n vette pens en fietstassen door het leven gaan. Ik ben goddomme nog geen vijftig… 

Geen druppel meer
De grote vraag was natuurlijk, hoe ga ik verantwoord doen, wat is mijn doel, en wat wil ik bereiken? Allereerst geen druppel alcohol mee, geen gesnaai van borrellootjes, niet meer extra warm eten opscheppen. Misschien een pizza bestellen of zelf maken, maar dan alleen nog maar de helft opeten. En meer sporten (lees: meer bewegen, minimaal een kwartier per dag). Dit moest toch gaan lukken? In eerste instantie liep het afvallen niet, maar mijn lichaam moest er misschien ook wel aan wennen, en na drie weken begon ik dan toch eindelijk gewicht kwijt te raken. Ik raakte enthousiast, en wilde meer, eh nee, ik wilde (alleen nog) minder natuurlijk…Tien kilo eraf in totaal. Dat was mijn doel, ik moest vasthouden. 

Bewegen, bewegen
Dus niet te veel eten, geen alcohol, geen frisdrank, en meer bewegen. Geen Sonja Bakkeren, geen Dr. Frank, geen dure diëten, boeken of weet ik veel. ‘Gewoon’ de discipline opbrengen om dingen te laten staan, en mij niet te laten verleiden door lekkere dingen of door mijn omgeving met ‘Wat ben jij zaai, toe neem nou toch een glaasje wijn.’ Durf NEE te zeggen tegen jezelf…IK DOE HET NIET! En dat valt echt niet altijd mee, het is doorzetten, afzien, ongezellig zijn misschien, MAAR JE MAG HET NIET VAN JEZELF…Fff. 

 "Moet jij nog naar de Gall?" 
Het is net als met ‘roken,’ je moet eerst stoppen tussen je oren. Je moet van jezelf van die opgeblazen dikke buik af, en je moet er elke dag aan werken om er vanaf te komen. Dat is het advies van Dr. Gilbert. En…het heeft mij geen dure boeken gekost, gekke diëten of wat dan ook. Sterker nog, het heeft me nu al weken geld bespaard. Ze zien mij namelijk bij de Gall niet meer. Misschien hebben voor ze voor mij wel een personeelslid moeten ontslaan. Maar dat kan mij geen reet schelen, ik ging voor het afslankresultaat.

Meer dan op een houtje bijten 
Zakken wortels, maïs, paprika’s, en fruit gegeten. Veel Spa Rood en Thee gedronken. En nu dan het resultaat na twee maanden. Ik ben begonnen met 95kg en we zijn nu we twee maanden verder: 85,1kg. Tien kilogram eraf. Dit is echt te wauw en dit geeft me echt een enorm trots gevoel. Bovendien levert het me een platte buik op. Het lukt me nu zelfs om met Heren 1 mee te trainen. En het hardlopen, dat gaat nu ook weer een steeds beter. Ik voel mij echt geweldig in twee maanden tijd. Het kan dus wel, als je maar wilt!

Opnieuw verslaafd 
Ik heb alleen een ander verslaving teruggekregen. Ik ben nu verslaafd aan de Snack a Jacks. Maar ach, daar word ik gelukkig weer niet dik van. Twee maanden geleden kocht ik een nieuwe broek, maar die is nu alweer twee maten te groot. Maar een overhemd dat ik te krap had gekocht, past gelukkig ineens weer. Afvallen zonder dieet, het kan dus. Ik heb het zonder toeters en bellen gerealiseerd. Ik moet er alleen voor zorgen dat ik niet in mijn oude ritme terugval. Maar daar ben ik gelukkig zelf bij. 

Update bijna drie maanden verder. Nog steeds niet in mijn oude ritme teruggevallen. Mijn gewicht is nu nog steeds 85 kilo. 

Eerder bericht 

Ga voor de laatste update over bewegen en voeding naar: Gezond met Gilbert

Reacties

  1. Gaaf hoor:) Dat wil ik ook. Goed dat je vastberaden bent gebleven

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte. De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken. Wie is Joyce Join? De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.  Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joy

Wandelen bij Goois Natuurreservaat in Naarden en Huizen

Huizen Naarden - In de bocht aan de Bestevaer (bij de Huizer Hockey Club) ligt het natuurgebied de Naarder Eng van het Goois Natuurreservaat. Het is een afwisselend natuurgebied dat bestaat uit akkers, eikenbossen en houtwallen. Er zijn veel paden om lekker te kunnen lopen. In het gebied liggen verschillende hoogtepunten die uitzicht bieden over het Gooimeer. Kom met de fiets of wandel naar dit unieke stukje groen. Als je toch met de auto wilt komen? Er is een kleine parkeermogelijkheid aan de (navigeer) Zeeweg in Naarden. In het Naarden Eng gebied worden regelmatig reeën gespot en dat is elke keer een magisch moment. De meeste kans heb je in de vroege ochtend of tegen het schemeren van de avond. Foto: Reeën gespot op een regenachtige ochtend tussen Huizen en Naarden - © Gilbert Vogt

Bijna december en nog steeds bloemen in de wei

Het blad uit de bomen is bijna verdwenen, maar de bloemetjes staan eind november nog steeds in de wei aan de Naarden Eng aan de rand van Huizen. Bloemen in de wei nog in bloei Heeft het iets met de opwarming van de aarde te maken? Er zijn planten die verpieteren, maar deze bloemen lijken oneindig te bloeien. Bloemen schitteren nog, terwijl het bijna december is Het is een heerlijk wandelgebied aan de rand van de woonwijk. Veel mensen komen hier om te wandelen, te fietsen of hard te lopen. Het kan allemaal is het stukje natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Meer lezen over dit mooie wandelgebied

Mercedes-Benz 300 SL Roadster (1960)

Brummen - De Mercedes-Benz 300SL (waarbij SL staat voor Sport Leicht) is een tweepersoons auto van het Duitse automerk Mercedes-Benz, die vanaf 1952 tot 1963 werd vervaardigd. Mercedes-Benz 300SL Roadster De W 198 II (300SL Roadster) werd in 1957 als opvolger van de 300SL Coupé geïntroduceerd, doordat die voor normaal straatgebruik niet aan de Mercedes-normen van comfort voldeed. Mercedes-Benz 300SL Roadster Het is altijd een cadeautje op met mijn zoon naar Gallery Aaldering te gaan. Waarom? Omdat je daar altijd welkom bent, ook als je niets koopt. Je mag er vrij rondlopen en dat is voor vader en zoon genieten. Dit bedrijf is absoluut aan te bevelen. Bovendien kan je er ook een lekker broodje eten.  Gerelateerde berichten 02-12-2017:  Gek op auto's - Mercedes-Benz Gallery Aaldering Nick Aaldering Arnhemsestraat 47 6971 AP Brummen

Speciale Editie Mazda MX-5 Ginzan naar Almere

Almere - Mazda heeft een speciale editie van de MX-5: de Ginzan. De nieuwe met de SkyActiv-G 132 1,5 motor staat nu in de showroom bij Freeroad aan de Zandzuigerstraat 6 te Almere. De grijze sofftop is een mooie verwijzing naar de naam Ginzan, wat in het Japans ‘zilveren berg’ betekent. Mazda MX5 speciale uitvoering Naast de standaard led-verlichting, climatecontrol, stoelverwarming en navigatie onderscheidt deze speciale versie zich door zijn donkerrode interieur met zilveren stiksels en het grijze klapdak. De MX-5 wordt daarbij in het nieuwe Polymetal Gray gespoten. Daarnaast biedt Mazda ook nog drie andere kleuren: Eternal Blue (staat bij Freeroad Almere), Jet Black en Machine Gray. Mazda MX-5 nu in de showroom De MX-5 Ginzan is leverbaar met twee motoren: de SkyActiv-G 132, een 1.5, en de 184 pk sterke 2.0 Skyactiv0G. Bij de eerste variant horen 16-inch wielen, de krachtigere MX-5 krijgt 17-inch. Speciale auto met een witte kap Prijzen beginnen bij € 40.790 voor de SkyActiv