Doorgaan naar hoofdcontent

10 kg afvallen in 2 maanden

Huizen - Lees hier mijn geheim over verantwoordelijk afvallen en de onzin van het Sonja Bakker dieet, Dr. Frank dieet, Montignacen, afslankpillen, boeken en nog meer rotzooi in: “Afslanken Ontmaskerd.” Tien kilo afvallen zonder dieet in twee maanden, kan dat? 


Het is nu ruim twee maanden geleden dat ik in een enorme shock terecht kwam. Het leek wel alsof ik mij ineens realiseerde, dat ik de laatste jaren, niet had zitten opletten of zo. En niemand, maar ook daadwerkelijk niemand, leek zich ook maar enigszins te realiseren hoe kwetsend sommige opmerkingen bij mij overkwamen. Het voelde alsof er een bom was ingeslagen: “Wat zie jij er goed uit zeg,” maar eigenlijk bedoelde ze, “Jeeeé, wat ben jij lekker dik geworden zeg!” En op een dag werd ik wakker. Liep naar de badkamerspiegel en ging er eens goed voorstaan. Ik probeerde mijn bierbuik nog een beetje in te houden en dacht: Zo kan het (echt) niet langer! Dit is de grens. 

Bijna 100kg 
Hoe heeft het toch zo ver heeft kunnen komen en waarom heb ik mijzelf zo lang voor de gek gehouden? Ik dacht steeds: Het valt wel mee…het valt wel mee, maar toen ik het aandurfde om op de weegschaal te gaan staan, woog ik maar liefst vijfennegentig kilo. Awwaaahhhh shock, bijna 100kg dus. Diep in mij hart wist ik wel waar aan het aan lag, maar dat gevoel negeerde ik telkens. Alarm, dit voelde niet goeddddddddd….Joehoeeeeeeee!

Het goede leven
Maar ik hield zo van het goede leven, lekker eten, lekker drinken. De grens om door te gaan of te stoppen was volledig door mijn handen geglipt. Een valkuil die misschien al bij mijn geboorte was aangelegd? Wie zal het zeggen. In ieder geval wilde ik mezelf een halt toeroepen en mijn eet- en drinkgewoonte drastisch veranderen. Ik wilde weer meer bewuster gaan leven, en niet met zo’n vette pens en fietstassen door het leven gaan. Ik ben goddomme nog geen vijftig… 

Geen druppel meer
De grote vraag was natuurlijk, hoe ga ik verantwoord doen, wat is mijn doel, en wat wil ik bereiken? Allereerst geen druppel alcohol mee, geen gesnaai van borrellootjes, niet meer extra warm eten opscheppen. Misschien een pizza bestellen of zelf maken, maar dan alleen nog maar de helft opeten. En meer sporten (lees: meer bewegen, minimaal een kwartier per dag). Dit moest toch gaan lukken? In eerste instantie liep het afvallen niet, maar mijn lichaam moest er misschien ook wel aan wennen, en na drie weken begon ik dan toch eindelijk gewicht kwijt te raken. Ik raakte enthousiast, en wilde meer, eh nee, ik wilde (alleen nog) minder natuurlijk…Tien kilo eraf in totaal. Dat was mijn doel, ik moest vasthouden. 

Bewegen, bewegen
Dus niet te veel eten, geen alcohol, geen frisdrank, en meer bewegen. Geen Sonja Bakkeren, geen Dr. Frank, geen dure diëten, boeken of weet ik veel. ‘Gewoon’ de discipline opbrengen om dingen te laten staan, en mij niet te laten verleiden door lekkere dingen of door mijn omgeving met ‘Wat ben jij zaai, toe neem nou toch een glaasje wijn.’ Durf NEE te zeggen tegen jezelf…IK DOE HET NIET! En dat valt echt niet altijd mee, het is doorzetten, afzien, ongezellig zijn misschien, MAAR JE MAG HET NIET VAN JEZELF…Fff. 

 "Moet jij nog naar de Gall?" 
Het is net als met ‘roken,’ je moet eerst stoppen tussen je oren. Je moet van jezelf van die opgeblazen dikke buik af, en je moet er elke dag aan werken om er vanaf te komen. Dat is het advies van Dr. Gilbert. En…het heeft mij geen dure boeken gekost, gekke diëten of wat dan ook. Sterker nog, het heeft me nu al weken geld bespaard. Ze zien mij namelijk bij de Gall niet meer. Misschien hebben voor ze voor mij wel een personeelslid moeten ontslaan. Maar dat kan mij geen reet schelen, ik ging voor het afslankresultaat.

Meer dan op een houtje bijten 
Zakken wortels, maïs, paprika’s, en fruit gegeten. Veel Spa Rood en Thee gedronken. En nu dan het resultaat na twee maanden. Ik ben begonnen met 95kg en we zijn nu we twee maanden verder: 85,1kg. Tien kilogram eraf. Dit is echt te wauw en dit geeft me echt een enorm trots gevoel. Bovendien levert het me een platte buik op. Het lukt me nu zelfs om met Heren 1 mee te trainen. En het hardlopen, dat gaat nu ook weer een steeds beter. Ik voel mij echt geweldig in twee maanden tijd. Het kan dus wel, als je maar wilt!

Opnieuw verslaafd 
Ik heb alleen een ander verslaving teruggekregen. Ik ben nu verslaafd aan de Snack a Jacks. Maar ach, daar word ik gelukkig weer niet dik van. Twee maanden geleden kocht ik een nieuwe broek, maar die is nu alweer twee maten te groot. Maar een overhemd dat ik te krap had gekocht, past gelukkig ineens weer. Afvallen zonder dieet, het kan dus. Ik heb het zonder toeters en bellen gerealiseerd. Ik moet er alleen voor zorgen dat ik niet in mijn oude ritme terugval. Maar daar ben ik gelukkig zelf bij. 

Update bijna drie maanden verder. Nog steeds niet in mijn oude ritme teruggevallen. Mijn gewicht is nu nog steeds 85 kilo. 

Eerder bericht 

Ga voor de laatste update over bewegen en voeding naar: Gezond met Gilbert

Reacties

  1. Gaaf hoor:) Dat wil ik ook. Goed dat je vastberaden bent gebleven

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte. De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken. Wie is Joyce Join? De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.  Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joy

Hier zijn de van Rossems in Gorinchem

Wij zijn geïnspireerd door de verhalen van de broers Maarten, Vincent en onlangs overleden zus Sis van Rossems gingen wij ook naar de vestingstad Gorinchem in Zuid-Holland. Naar aanleiding van het televisieprogramma Hier zijn de van Rossems in Gorinchem Als je, zoals wij, al een tijdje bij elkaar bent dat weet je samen wel wat je leuk vindt. Wij houden van kleine straatjes, schattige winkeltjes, oude gebouwen met historie, een gezellig terrasje (beetje mensen kijken), droog weer en regelmatig een zonnetje met een temperatuur van rond de 21 graden. Meer niet? Nee, meer niet. Hou het simpel, de omgeving doet soms al moeilijk genoeg. Boekhandel (rechts) Gorinchem We schuiven net als de van Rossems door de straatjes. Ik betrap me zelf erop dat we het schuifelen door een dorp of stad ook graag doen in Spanje, Italië en Griekenland. Toegeven, het is in Gorinchem ook mooi en vooral aantrekkelijk. Vooral de haven is het leuk om te zijn. Ik kan uren kijken naar mensen op een boot door een slu

Wereldster Madeline Bell in klein Eemnes

Eemnes - Het is donderdagavond 26 mei 2011, typisch een avond om lekker naar Wakker in Eemnes te gaan. En dit keer niet zo maar een optreden. Neeeé. Dit keer een exclusief optreden, en alleen voor een select groepje jazz liefhebbers, met niemand minder dan: Madeline Bell.   Tijdens het diner is er al live muziek van de blinde Amerikaanse piano entertainer Ted Robinson te horen. Dit is een prima opwarmertje voor het hoofdoptreden van de avond. Deze pianist is overigens bijna elke dag live bij Wakker te horen. Soms iets te hoog met zijn uithalen, maar verder beslist heel aangenaam om naar te luisteren.  Na het diner treedt het trio van Dolf de Vries (piano) Harry Emmery (bas) en Ton op ’t Hof (drums) op. Allemaal zeer getalenteerde en bekende muzikanten. Madeline Bell staat bij de deuropening met een soort sjaal om haar heen gelagen en luistert naar het trio.  Als je haar niet zou (her)kennen, dan zou je denken dat het een hardloopster is. Totdat Madeline zich omkleedt, en daarna haar d

Mijn dochter heeft een wereldbaan

Huizen - Als je in een zwembad vakantiewerk wilt doen, dan is het handig als je goed kunt zwemmen. Dus dat je over de juiste vaardigheden beschikt, en als dat niet het geval is, dat je ze als nog aanleert. Melissa (mijn dochter) is haar eerste werkdag met reddend zwemmen begonnen. Ze heeft vandaag een zwemtest voor nieuwe medewerkers bij de Sijsjesberg. Erik Oldenzeel en aan aantal andere collega’s leggen uit wat er van je wordt verwacht. Melissa doet haar borstcrawl vrij goed en ze krijgt hiervoor een complimentje vanaf de kant. Op je rug zwemmen, baantje borstcrawl, onderwater zwemmen, en reddend zwemmen. Melissa doet het allemaal. Het zwembad is vandaag voor het eerst weer open, maar alleen de gasten met een abonnement kunnen vandaag het zwembad in. De overige gasten moeten nog een weekje geduld hebben. Na de zwemtest krijgen de nieuwe medewerkers een geel T-shirt aan en gaat het ‘echte’ werk beginnen. Ze worden in twee groepjes van vier ingedeeld en het inwerken kan beginnen.

Het wil maar niet zomeren op Texel

Texel - Op de Waddeneilanden is het altijd verrassend zonnig, behalve dit weekend zeker? Het is slechts acht graden op het strand bij De Koog op Texel. De mensen die hier lopen hebben een fleece trui en een lange broek aan. Er is tot nu toe helemaal niets aan: deze zomer. Texel strand bij de De Koog - Foto: © Gilbert Vogt Het is ijzig koud. De terrassen zijn helemaal leeg. Een enkeling loopt op het strand. Het waait, het is koud, een hond loopt met tegenzin met zijn baasje mee. Wat een drama dit jaar. De standhouders hebben slechts zes weken zon nodig, maar ik ben benieuwd of ze het dit jaar gaan halen.  De standstoelen zijn leeg. De mensen zitten bij de kachel, binnen, met een warme chocolademelk in plaats van lekker aan de koude rosé. De vlaggen aan zee wapperen uit het Noorden. Piet Paulusma belooft elke dag beter weer, maar wie naar buiten kijken heeft meteen een koude wind en zand in zijn ogen. Het wil maar niet zomeren, er is niks aan, zelfs niet op Texel.

Toon Hermans en zijn twee sterren

Bos en Duin - Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Ik weet nog als de dag van gisteren onze eerste en laatste ontmoeting. Toon Hermans - Mercedes Benz - Gerard Mulder en Gilbert Vogt - Autocentrum Pordon Utrecht In 1998 werkte ik voor Mercedes Benz dealer Pordon. Dit bedrijf was gelegen op de Autoboulevard in Utrecht. Het bijzondere van het bedrijf was de laagdrempeligheid. Dit kwam door het eenvoudige gebouw en de gastvrije toegankelijkheid van het personeel. We hadden Mercedes Benz in huis, maar wij waren zo gewoon gebleven. Iedereen was daar altijd van harte welkom. In september 1997 kregen wij de opdracht om de Mercedes Benz 500 SEC van Toon Hermans te mogen restaureren. Tot het moment van ophalen, stond de auto 'een beetje afgedankt groen' onder de carport van zijn tuin. Toch had deze steropmotorkap-grill een bijzondere waarde voor hem. In deze auto reed hij namelijk altijd samen met zijn Rietje 'zijn ster' alle theaters van Neder

Candy Dulfer per direct weg bij SubLime FM

Candy Dulfer laat de luisteraars via haar Twitter weten per direct te stoppen met de CandyStore op SubLime FM. Haar laatste uitzending was vrijdag 3 mei 2013. Candy Dulfer - Foto: © Gilbert Vogt Precies een jaar geleden maakte Candy Dulfer op Amersfoort Jazz nog enthousiast bekend dat ze, toen nog Arrow Jazz FM, elke vrijdagmiddag tussen 17.00 – 18.00 uur het programma Candy Store zou gaan presenteren.  Het zou voornamelijk muziek uit haar eigen collectie zijn lekker aan elkaar gepraat met ditjes en datjes over diverse artiesten uit de funk en jazz wereld. Echter met de aankondigingen van haar plaatjes verliep het regelmatig moeizaam en dat verbeterde ook de rest van het jaar niet.  Candy heeft een te kinderlijke stem om radio te maken. Bovendien viel ze ook regelmatig in herhaling waardoor het niet leuk was om naar haar te luisteren. Waarschijnlijk is dat de reden dat SubLime FM en Candy Dulfer zo plotseling uit elkaar zijn gegaan. Twitter - Candy Dulfer zegt: Sorry voor de con

Mercedes-Benz dealer Van Kooy | officiële website | Een wereld in beweging

Van Kooy Bussum - Hoofdvestiging Leo Knijn is geboren op 12 maart 1939 te Amsterdam. Na het doorlopen van de HBS en de militaire dienst, nam hij op 1 juli 1961 samen met zijn vader en broer een stallingsbedrijf over op het Scheldeplein te Amsterdam. Op 1 januari 1962 verkregen zij het dealerschap van het merk NSU en was de basis gelegd voor een carrière in de autobranche. In 1975 werd de familie Knijn aandeelhouder in het Van Kooy bedrijf. Naast alle werkzaamheden voor de VKG is Leo ook extren altijd actief geweest; zo was hij oprichter van de NDA (afdeling van de BOVAG). In 2005 is hij lid van de Raad van Commissarissen van Auto Recycling Nederland, lid van het hoofdbestuur van de Europese dealervereniging van Mercedes-Benz en bondspenningmeester bij de BOVAG. Binnen de VKG vervult hij vooral een adviserende rol. Hoe het allemaal begon - geschiedenis Op 22 mei 1922 start de oude Jan van Kooy zijn eerste autobedrijf in Den Dolder. Hij doet in fietsen en motorfietsen en ve

Klantentevredenheid begint met goede koffie

Als je bij ons thuis een kopje koffie komt drinken, dan krijg je ook echte KOFFIE van echte boontjes. Hiermee zeggen we: We vinden jou belangrijk! XZK for You. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie Jongens wie lust er een kop Koffie, koffie, lekker bakkie koffie Wat knapt de mens daarvan op (Rita Corita) Rita Corita begreep het heel lang geleden al. Een kopje koffie drinken is voor een hoop mensen een van de belangrijkste geluksmomenten op een dag. Het zorgt voor een wakker gevoel, een lekkere smaak, gezelligheid, maar ook voor een stukje ontspanning. Bij het aanbieden van een bakkie geef je, als het ware, een cadeautje aan een ander: en uiteraard eentje zonder vieze bijsmaak. Bij uw bezoek aan onze salon krijgt u een heerlijke Grands Crus van Nespresso aangeboden. Koffie samengesteld uit eersteklas Oost-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Arabia's voor de finesse en uit een vleugje Robusta voor de intensiteit. De Italiaanse espresso en cappuccino bij uitstek. Wij willen graag dat

Goeeeedemiddag!

Weesp - Figuratiewerk vindt plaats door middel van inschrijving bij een castingbureau. Zij stellen jou voor bij hun opdrachtgever, als je wordt uitgekozen, en dan mag je naar de locatie toe gaan. Figuratiewerk is elke keer weer spannend, omdat je nooit precies weet waar je terecht komt en wat je gaat doen. Vera Vogt en Nina Konstanti We zijn uitbundig en enthousiast, want samen met nog achten-veertig ‘figuranten van Hebbes Casting’ hebben we vandaag ‘de straatprijs’ bij de ‘Nationale Postcode Loterij’ gewonnen. “Goeeeedemiddag”, gaat het op zijn Gastons, die in het echt ook een super aardige vent blijkt te zijn. Met een aantal van ‘ons’ maakt hij een grapje. De figuranten hebben zowel voor en na de opnames steeds meer lol met elkaar. En als je ‘het’ telkens over moet doen, dan word je er ook wel een beetje melig van. Tussen de opnames door krijgen we een lekkere lunch aangeboden. In het echt hebben we dan niet ‘de straatprijs’ gewonnen, een leuke dag is het zeker wel. - Me