Doorgaan naar hoofdcontent

Help, ik kan mijn tollie niet meer zien. Afvallen in twee maanden

Huizen - Drie jaar geleden was ik het helemaal zat met mijn lichaam. Ik besloot om drastisch af te vallen en alle lekkere dingen te laten staan. Dat was moeilijke periode voor me want ik ben een levensgenieter. Toch lukte het mij om in twee maanden 10 kilo af te vallen. Ik ben inmiddels drie jaar verder. Ben ik nog op gewicht, afgevallen of ben ik juist weer aangekomen?

Help, ik kan mijn piemel niet meer zien - Foto: © Gilbert Vogt
Het is hopeloos met me. Ik ben een paar jaar geleden tien kilo (van 95 naar 85 kilo) afvallen, maar het afgelopen jaar ben ik weer van 85 naar 97 kilo (XXL) gegaan. Hoe kan dat nou? Het is wel zo dat ik sinds vorig jaar met waterpolo ben gestopt en in hardlopen ineens geen zin meer had. Doordeweeks drink ik dan geen alcohol meer maar in het weekend ga ik vaak helemaal los. Ik drink bij voorkeur bier, wijn of likeur. Verder schep ik twee keer warm eten op en in het weekend vreet me te barsten aan de chips en de Spaanse worst. Sinds ik weer van voren ben gegroeid ben ik ook geen grens meer. Ik baal van mezelf.

Ik heb een opgeblazen gevoel, wat mij op zich ook logisch lijkt met dit gewicht, en ik verder ben redelijk vaak moe. Er is wel een voordeel als je weer van voren groeit: ik heb het sneller warm. Een verandering van het lichaam die wel vaker voorkomt bij (te) dikke mensen. Ik ben benieuwd of de vermoeidheid iets met mijn overgewicht te maken heeft. Elke dag brood eten schijnt ook niet echt gezond te zijn. Kortom, tijd voor verandering?

Ja dus. Inmiddels ben ik aan de shake om mijn overgewicht weer naar beneden te krijgen. Eigenlijk zou ik met mijn zittende beroep weer moeten bewegen, lees: sporten. Een shake bestaat uit poeder die je kunt aanlengen met melk. De poeder heb je in verschillende smaken, maar echt aangenaam is het spul niet, misschien moet ik er ook even aan wennen.

Dag 1: Normaal gesproken eet ik ‘s morgens een bakje yoghurt met muesli. Nu doe ik twee schepjes poeder in een drinkbeker en meng het aan met water aan. Het smaakt echt niet goed. Tussen de middag neem ik de tweede shake en om vier uur neem ik een appel om dat holle gevoel in mijn buik weg te nemen. ’s Avonds eet ik gelukkig weer normaal warm. Helaas kon ik het niet laten om twee keer op te scheppen. Een ovenschotel smaakt ook zo lekkerder, en zeker als je overdag niets mag eten. Normaal gesproken ben ik een zout eter. De eerste dag is me op zich meegevallen. De druk op mijn buik is afgenomen.

Dag 2: Opnieuw twee poeder schepjes in een drinkbeker gedaan maar nu met melk aangelengd. Zo, dat smaakt een stuk beter. Tussen de middag de poeder met melk gehusseld. Het lijkt er op dat mijn buik inderdaad een stuk minder onaangenaam voelt. Helaas zit mijn riem nog wel strak ;-). Baal moment van de dag: mijn collega gaat een tosti maken nog geen twee meter van mij vandaag, mijn lievelingsgerecht, grrr. Alleen de geur al is zo lekker. Ik zou hem wel een klap op zijn bek willen geven. De kaas loopt langs de boterham op het rooster. De verbrande kaas ruikt nog lekkerder…Ik zou er bijna een moord voor doen. Ik neem nog maar een vers glaasje uitgeperste sinasappels. Ik vraag me af wat het met me doet als ik niet eet... Tegen een uur of drie in de middag heb ik het weer lastig. Ik heb voornamelijk dorst, maar ook ontzettend trek. Ik kan mezelf niet meer met iets afleiden. Ik een maaltijdreep van het Kruidvat. 1 reep = 1 maaltijd 230 kcal wel of niet doen? Mijn maag knort als een gek. Eerst de helft, maar al vrij snel daarna ook de tweede helft. Tegen een uur of zes uur eet ik (eindelijk) een pasta met kaas, joepie. Mijn smaakpupillen staan wagenwijd open. Het smaakt me goed na twee maaltijden sondevoedingen per dag. Na acht uur drink ik een beker thee, zonder honing. Na negen uur begint mijn maag weer te knorren. Ik mis het knabbeltje, dus neem ik maar twee glazen bronwater met bubbels. Het helpt allemaal niets. Dan maar vroeg naar bed.

Dag 3: ’s Morgens weer een shake en om 10.00 uur een appel. Bijna 12.30 uur. Ik loop naar de supermarkt voor een bouillonnetje. Ik heb zin in iets hartigs. Ik weet nou niet of ik me nu beter voel dan normaal gesproken. Wel valt het me nu op dat ik geen opgeblazen gevoel meer heb, wel zo prettig. Mijn stoelgang gaat in ieder geval een stuk beter dan normaal gesproken. Zat ik eerst nog tien minuten op de wc, nu kan het met de helft van de tijd af. Mijn shake is op, maar ik heb nog trek. Ik word zelfs agressief en dreig de eerste de beste klant die iets verkeerd tegen me zegt op zijn bek te slaan. Ik neem gauw een Weight Care – Ga zo door! Je kunt het - Maaltijdreep, de redding voor de eerst volgende klant. En mijn baan, want mijn baas gooit mij er vast uit na een slaande beweging. ’s Avonds opnieuw lekker warm gegeten.

Dag 4: Al voor elf uur al een shake, appel en een Weight Care op. Het wordt steeds lastiger om niet iets tussendoor te gaan eten. Mijn buik voelt verder prima. Tussen de middag neem ik de tweede shake en een glas vers uitgeperste sinasappels. Om 13.30 uur neem ik 1 volle theelepel kippen bouillon in een beker met warm water, slecht 10 kcal. Ik ben een beetje kort af naar mijn omgeving, en ik heb heel weinig geduld. Het iets willen eten gaat maar door mijn hoofd. Waarom ben ik dit met mezelf aangegaan? ’s Avonds neem ik twee koppen soep, en verder neem ik er niets bij. Die smaken verrukkelijk. Ik heb de hele avond geen trek meer, behalve toen ik laat van het concert van Frank Boeijen thuiskwam. Ik heb nog wat noten gekraakt om mijn honger te stillen. De honger in mijn hoofd of vraagt mijn lichaam hier om?

Dag 5: Het ontbijt is zoals eerdere dagen: een shake. Tussen de middag heb ik een bespreking in een Van Der Valk hotel te Zwolle. Daar kon ik het toch niet laten om een tosti met warme brie te nemen. Ik voel me een beetje schuldig, maar het is ook een beetje raar om daar je eigen shake te maken. Verder heb ik niets meer gegeten.

’s Avond eet ik een zelf gemaakte pizza, valt misschien niet goed te praten, maar het is vrijdagavond en het is weekend. In het weekend ga ik weer helemaal los op de kaas, wordt en de witte wijn.

Dag 37: Inmiddels die weken en tientallen shakes verder. Ik weeg ik vandaag 94,2 kg. Een shake helpt dus wel, maar het is heel weinig verschil. Inmiddels heb ik me opgeven voor 30 dagen zonder alcohol. Ik probeer hiermee 5 kg af te vallen.

Gerelateerde berichten
23-02-2014: Kan ik 30 dagen zonder alcohol 2014?
31-05-2011: 10kg afvallen in 2 maanden

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte. De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken. Wie is Joyce Join? De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.  Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joy

Hier zijn de van Rossems in Gorinchem

Wij zijn geïnspireerd door de verhalen van de broers Maarten, Vincent en onlangs overleden zus Sis van Rossems gingen wij ook naar de vestingstad Gorinchem in Zuid-Holland. Naar aanleiding van het televisieprogramma Hier zijn de van Rossems in Gorinchem Als je, zoals wij, al een tijdje bij elkaar bent dat weet je samen wel wat je leuk vindt. Wij houden van kleine straatjes, schattige winkeltjes, oude gebouwen met historie, een gezellig terrasje (beetje mensen kijken), droog weer en regelmatig een zonnetje met een temperatuur van rond de 21 graden. Meer niet? Nee, meer niet. Hou het simpel, de omgeving doet soms al moeilijk genoeg. Boekhandel (rechts) Gorinchem We schuiven net als de van Rossems door de straatjes. Ik betrap me zelf erop dat we het schuifelen door een dorp of stad ook graag doen in Spanje, Italië en Griekenland. Toegeven, het is in Gorinchem ook mooi en vooral aantrekkelijk. Vooral de haven is het leuk om te zijn. Ik kan uren kijken naar mensen op een boot door een slu

Wereldster Madeline Bell in klein Eemnes

Eemnes - Het is donderdagavond 26 mei 2011, typisch een avond om lekker naar Wakker in Eemnes te gaan. En dit keer niet zo maar een optreden. Neeeé. Dit keer een exclusief optreden, en alleen voor een select groepje jazz liefhebbers, met niemand minder dan: Madeline Bell.   Tijdens het diner is er al live muziek van de blinde Amerikaanse piano entertainer Ted Robinson te horen. Dit is een prima opwarmertje voor het hoofdoptreden van de avond. Deze pianist is overigens bijna elke dag live bij Wakker te horen. Soms iets te hoog met zijn uithalen, maar verder beslist heel aangenaam om naar te luisteren.  Na het diner treedt het trio van Dolf de Vries (piano) Harry Emmery (bas) en Ton op ’t Hof (drums) op. Allemaal zeer getalenteerde en bekende muzikanten. Madeline Bell staat bij de deuropening met een soort sjaal om haar heen gelagen en luistert naar het trio.  Als je haar niet zou (her)kennen, dan zou je denken dat het een hardloopster is. Totdat Madeline zich omkleedt, en daarna haar d

Mijn dochter heeft een wereldbaan

Huizen - Als je in een zwembad vakantiewerk wilt doen, dan is het handig als je goed kunt zwemmen. Dus dat je over de juiste vaardigheden beschikt, en als dat niet het geval is, dat je ze als nog aanleert. Melissa (mijn dochter) is haar eerste werkdag met reddend zwemmen begonnen. Ze heeft vandaag een zwemtest voor nieuwe medewerkers bij de Sijsjesberg. Erik Oldenzeel en aan aantal andere collega’s leggen uit wat er van je wordt verwacht. Melissa doet haar borstcrawl vrij goed en ze krijgt hiervoor een complimentje vanaf de kant. Op je rug zwemmen, baantje borstcrawl, onderwater zwemmen, en reddend zwemmen. Melissa doet het allemaal. Het zwembad is vandaag voor het eerst weer open, maar alleen de gasten met een abonnement kunnen vandaag het zwembad in. De overige gasten moeten nog een weekje geduld hebben. Na de zwemtest krijgen de nieuwe medewerkers een geel T-shirt aan en gaat het ‘echte’ werk beginnen. Ze worden in twee groepjes van vier ingedeeld en het inwerken kan beginnen.

Het wil maar niet zomeren op Texel

Texel - Op de Waddeneilanden is het altijd verrassend zonnig, behalve dit weekend zeker? Het is slechts acht graden op het strand bij De Koog op Texel. De mensen die hier lopen hebben een fleece trui en een lange broek aan. Er is tot nu toe helemaal niets aan: deze zomer. Texel strand bij de De Koog - Foto: © Gilbert Vogt Het is ijzig koud. De terrassen zijn helemaal leeg. Een enkeling loopt op het strand. Het waait, het is koud, een hond loopt met tegenzin met zijn baasje mee. Wat een drama dit jaar. De standhouders hebben slechts zes weken zon nodig, maar ik ben benieuwd of ze het dit jaar gaan halen.  De standstoelen zijn leeg. De mensen zitten bij de kachel, binnen, met een warme chocolademelk in plaats van lekker aan de koude rosé. De vlaggen aan zee wapperen uit het Noorden. Piet Paulusma belooft elke dag beter weer, maar wie naar buiten kijken heeft meteen een koude wind en zand in zijn ogen. Het wil maar niet zomeren, er is niks aan, zelfs niet op Texel.

Toon Hermans en zijn twee sterren

Bos en Duin - Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Ik weet nog als de dag van gisteren onze eerste en laatste ontmoeting. Toon Hermans - Mercedes Benz - Gerard Mulder en Gilbert Vogt - Autocentrum Pordon Utrecht In 1998 werkte ik voor Mercedes Benz dealer Pordon. Dit bedrijf was gelegen op de Autoboulevard in Utrecht. Het bijzondere van het bedrijf was de laagdrempeligheid. Dit kwam door het eenvoudige gebouw en de gastvrije toegankelijkheid van het personeel. We hadden Mercedes Benz in huis, maar wij waren zo gewoon gebleven. Iedereen was daar altijd van harte welkom. In september 1997 kregen wij de opdracht om de Mercedes Benz 500 SEC van Toon Hermans te mogen restaureren. Tot het moment van ophalen, stond de auto 'een beetje afgedankt groen' onder de carport van zijn tuin. Toch had deze steropmotorkap-grill een bijzondere waarde voor hem. In deze auto reed hij namelijk altijd samen met zijn Rietje 'zijn ster' alle theaters van Neder

Candy Dulfer per direct weg bij SubLime FM

Candy Dulfer laat de luisteraars via haar Twitter weten per direct te stoppen met de CandyStore op SubLime FM. Haar laatste uitzending was vrijdag 3 mei 2013. Candy Dulfer - Foto: © Gilbert Vogt Precies een jaar geleden maakte Candy Dulfer op Amersfoort Jazz nog enthousiast bekend dat ze, toen nog Arrow Jazz FM, elke vrijdagmiddag tussen 17.00 – 18.00 uur het programma Candy Store zou gaan presenteren.  Het zou voornamelijk muziek uit haar eigen collectie zijn lekker aan elkaar gepraat met ditjes en datjes over diverse artiesten uit de funk en jazz wereld. Echter met de aankondigingen van haar plaatjes verliep het regelmatig moeizaam en dat verbeterde ook de rest van het jaar niet.  Candy heeft een te kinderlijke stem om radio te maken. Bovendien viel ze ook regelmatig in herhaling waardoor het niet leuk was om naar haar te luisteren. Waarschijnlijk is dat de reden dat SubLime FM en Candy Dulfer zo plotseling uit elkaar zijn gegaan. Twitter - Candy Dulfer zegt: Sorry voor de con

Mercedes-Benz dealer Van Kooy | officiële website | Een wereld in beweging

Van Kooy Bussum - Hoofdvestiging Leo Knijn is geboren op 12 maart 1939 te Amsterdam. Na het doorlopen van de HBS en de militaire dienst, nam hij op 1 juli 1961 samen met zijn vader en broer een stallingsbedrijf over op het Scheldeplein te Amsterdam. Op 1 januari 1962 verkregen zij het dealerschap van het merk NSU en was de basis gelegd voor een carrière in de autobranche. In 1975 werd de familie Knijn aandeelhouder in het Van Kooy bedrijf. Naast alle werkzaamheden voor de VKG is Leo ook extren altijd actief geweest; zo was hij oprichter van de NDA (afdeling van de BOVAG). In 2005 is hij lid van de Raad van Commissarissen van Auto Recycling Nederland, lid van het hoofdbestuur van de Europese dealervereniging van Mercedes-Benz en bondspenningmeester bij de BOVAG. Binnen de VKG vervult hij vooral een adviserende rol. Hoe het allemaal begon - geschiedenis Op 22 mei 1922 start de oude Jan van Kooy zijn eerste autobedrijf in Den Dolder. Hij doet in fietsen en motorfietsen en ve

Klantentevredenheid begint met goede koffie

Als je bij ons thuis een kopje koffie komt drinken, dan krijg je ook echte KOFFIE van echte boontjes. Hiermee zeggen we: We vinden jou belangrijk! XZK for You. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie Jongens wie lust er een kop Koffie, koffie, lekker bakkie koffie Wat knapt de mens daarvan op (Rita Corita) Rita Corita begreep het heel lang geleden al. Een kopje koffie drinken is voor een hoop mensen een van de belangrijkste geluksmomenten op een dag. Het zorgt voor een wakker gevoel, een lekkere smaak, gezelligheid, maar ook voor een stukje ontspanning. Bij het aanbieden van een bakkie geef je, als het ware, een cadeautje aan een ander: en uiteraard eentje zonder vieze bijsmaak. Bij uw bezoek aan onze salon krijgt u een heerlijke Grands Crus van Nespresso aangeboden. Koffie samengesteld uit eersteklas Oost-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Arabia's voor de finesse en uit een vleugje Robusta voor de intensiteit. De Italiaanse espresso en cappuccino bij uitstek. Wij willen graag dat

Goeeeedemiddag!

Weesp - Figuratiewerk vindt plaats door middel van inschrijving bij een castingbureau. Zij stellen jou voor bij hun opdrachtgever, als je wordt uitgekozen, en dan mag je naar de locatie toe gaan. Figuratiewerk is elke keer weer spannend, omdat je nooit precies weet waar je terecht komt en wat je gaat doen. Vera Vogt en Nina Konstanti We zijn uitbundig en enthousiast, want samen met nog achten-veertig ‘figuranten van Hebbes Casting’ hebben we vandaag ‘de straatprijs’ bij de ‘Nationale Postcode Loterij’ gewonnen. “Goeeeedemiddag”, gaat het op zijn Gastons, die in het echt ook een super aardige vent blijkt te zijn. Met een aantal van ‘ons’ maakt hij een grapje. De figuranten hebben zowel voor en na de opnames steeds meer lol met elkaar. En als je ‘het’ telkens over moet doen, dan word je er ook wel een beetje melig van. Tussen de opnames door krijgen we een lekkere lunch aangeboden. In het echt hebben we dan niet ‘de straatprijs’ gewonnen, een leuke dag is het zeker wel. - Me