Doorgaan naar hoofdcontent

The Bootcamp Club het Gooi doet Mud Masters 2012

VIJFHUIZEN - Ze wilden modder en ze hebben modder gekregen, de ruim 4.000 deelnemers en de organisatoren van de allereerste Mud Masters Obstacle Run die in Nederland is gehouden.

The Bootcamp Club Blaricum - Foto: Berrit Bakker
Als op zaterdag 6 oktober om klokslag 10 uur The Bootcamp Club Blaricum wordt weggeschoten rennen we meteen berg op. Als we boven aankomen, moeten we de berg weer afglijden. In het begin twijfel ik nog even en probeer van de berg af te lopen. Maar helaas, dat blijkt geen optie te zijn. Ik glijd onderuit op mijn kont de berg af. Zeiknat en al onder de modder kom ik beneden aan.

Bij het tweede object staan we voor een sloot. Het voelt alsof we uit een vliegtuig moeten springen. We hebben geen keus, blijkbaar, en springen midden in de sloot met modder. Over de enorme stank zal ik het niet hebben, maar waar ben ik in godsnaam aanbegonnen? Iemand van ons team Delta ‘I Love Mud’ roept dat het heerlijk is. Ik denk alleen maar: Heerlijk? Maar tijd om na te denken heb ik niet: ik zit midden in een flow, die overigens de hele run zou duren.

De volgende objecten staan alweer op ons te wachten. We klimmen over muren, lopen over boomstammen, klimrekken en glibberen kilometers lang door centimeters modder en nog eens modder. Soms komen we nauwelijks nog voorruit, maar we gaan door!!! Gelukkig voor het aanwezige publiek, tegen elven wordt het droog.
The Bootcamp Club Blaricum

Blij en voldaan komt ons team Delta ‘I Love Mud’ na 12 kilometer ploeteren bij de finish aan. Of ik volgend jaar weer met de Mud Masters meedoe? Nou…daar ga ik nog even een nachtje over slapen. In ieder geval pakt niemand mij deze geweldige ervaring meer af.

Video en foto impressie van Berrit Bakker

 

Opborrelend oergevoel


Interview in de Elsevier 13 oktober 2012 - Hardlopen em sportschoolbezoek groeiden snel in populairiteit. Maar het kan altijd extremer: sommige sporters rennen, springen en kruipen door de modder.

Elsevier 13-10-2012
Vera Vogt (44) uit Blaricum (Noord-Holland), sinds anderhalve maand werkeloos secretaresse kijkt met plezier toe. Haar man en vrienden van haar ‘boot campclub’ doen mee. Ze ging tot twee jaar geleden naar de sportschool, maar stapte over op boot camp. Dat is een fitnesstraining in een park of ergens in de natuur, waarbij allerlei oefeningen worden gedaan die ook zijn afgeleid van militaire oefeningen. ‘Ik had de sportschool wel gezien. Meer mensen zijn de sportschool zat. Je moet er binnen sporten en het is duur. Met boot campen zijn we lekker buiten en het is goedkoper,’zegt Vogt.

Na jarenlange groei is de laatste twee jaar de tred dan ook een afname van het aantal sportscholen (min 10 procent) en aantallen leden (min 16 procent), blijkt uit het Marketingrapport Fitnessbranche 2012. Hardlopen en boot campen groeien juist in populariteit. Over beide disciplines ontbreken harde cijfers. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Nederland naar schatting een kleine twee miljoen mensen wekelijks hardlopen. Over boot campen bestaat geen betrouwbare schattingen. Hardlopers en boot campers zijn vaak geen lid van een vereniging. Dit verklaart volgens velen de grote belangstelling voor de Obstacle Race. Deelnemers grijpen elke gelegenheid aan om samen met vrienden en onbekenden te rennen. Graag ook, zoals nu, in een extreem decor.

Toch blijft de vraag waarom mensen zo op deze manier willen uitputten. Vogt: ‘Soms denk ik na een oefening: nou is het klaar, Maar dan ga ik toch door. Het klinkt idioot, een beetje sadomasochistisch, maar het is lekker om jezelf af te matten.’ Dat ‘lekkere gevoel’ is, zoals iedere oplettende sporter inmiddels weet, onder meer het gevolg van een grotere hoeveelheid dopamine die door fysieke inspanning vrijkomt in het ‘beloningcentrum’ van de hersenen. Aansprekende muziek, seks en drugs als cocaïne kunnen eenzelfde effect sorteren.

Eerder geschreven Boot campen is niet voor watjes bedoeld
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Joyce Join verovert het internet met gekke filmpjes

De Amsterdamse vlogger Joyce Join zet met toenemende snelheid persoonlijke filmpjes op YouTube. De filmpjes zijn toe nu toe alleen in de keuken gemaakt en hebben een ontzettend hoog Theo & Thea en een Villa Achterwerk gehalte. De brildragende Joyce vertelt uiterst serieus persoonlijke verhaaltjes aan de mensen via YouTube, terwijl je als kijker als snel denkt: Wat ik nu zie dat kan niet waar zijn, dit meent ze toch niet. Met haar onverzorgde blik in de camera gaan vrijwel meteen je mondhoeken omhoog van het lachen, zelfs tegen het gieren aan. Haar filmpjes zijn zo grappig en geestig om te zien dat ze beslist de moeite waard zijn om naar te kijken en ook helemaal uit te kijken. Wie is Joyce Join? De grote vraag is alleen wie is die Joyce Join? Als je haar filmpjes bekijkt, dan zou Joyce ook nog een man kunnen zijn die heel goed een vrouw naspeelt.  Ze heeft het over haar vriend Wilbert en haar kind, maar wie zegt dat het waar is. Ze kan het ook heel goed spelen. Als Joy

Wandelen bij Goois Natuurreservaat in Naarden en Huizen

Huizen Naarden - In de bocht aan de Bestevaer (bij de Huizer Hockey Club) ligt het natuurgebied de Naarder Eng van het Goois Natuurreservaat. Het is een afwisselend natuurgebied dat bestaat uit akkers, eikenbossen en houtwallen. Er zijn veel paden om lekker te kunnen lopen. In het gebied liggen verschillende hoogtepunten die uitzicht bieden over het Gooimeer. Kom met de fiets of wandel naar dit unieke stukje groen. Als je toch met de auto wilt komen? Er is een kleine parkeermogelijkheid aan de (navigeer) Zeeweg in Naarden. In het Naarden Eng gebied worden regelmatig reeën gespot en dat is elke keer een magisch moment. De meeste kans heb je in de vroege ochtend of tegen het schemeren van de avond. Foto: Reeën gespot op een regenachtige ochtend tussen Huizen en Naarden - © Gilbert Vogt

Bijna december en nog steeds bloemen in de wei

Het blad uit de bomen is bijna verdwenen, maar de bloemetjes staan eind november nog steeds in de wei aan de Naarden Eng aan de rand van Huizen. Bloemen in de wei nog in bloei Heeft het iets met de opwarming van de aarde te maken? Er zijn planten die verpieteren, maar deze bloemen lijken oneindig te bloeien. Bloemen schitteren nog, terwijl het bijna december is Het is een heerlijk wandelgebied aan de rand van de woonwijk. Veel mensen komen hier om te wandelen, te fietsen of hard te lopen. Het kan allemaal is het stukje natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Meer lezen over dit mooie wandelgebied

Mercedes-Benz 300 SL Roadster (1960)

Brummen - De Mercedes-Benz 300SL (waarbij SL staat voor Sport Leicht) is een tweepersoons auto van het Duitse automerk Mercedes-Benz, die vanaf 1952 tot 1963 werd vervaardigd. Mercedes-Benz 300SL Roadster De W 198 II (300SL Roadster) werd in 1957 als opvolger van de 300SL Coupé geïntroduceerd, doordat die voor normaal straatgebruik niet aan de Mercedes-normen van comfort voldeed. Mercedes-Benz 300SL Roadster Het is altijd een cadeautje op met mijn zoon naar Gallery Aaldering te gaan. Waarom? Omdat je daar altijd welkom bent, ook als je niets koopt. Je mag er vrij rondlopen en dat is voor vader en zoon genieten. Dit bedrijf is absoluut aan te bevelen. Bovendien kan je er ook een lekker broodje eten.  Gerelateerde berichten 02-12-2017:  Gek op auto's - Mercedes-Benz Gallery Aaldering Nick Aaldering Arnhemsestraat 47 6971 AP Brummen

Speciale Editie Mazda MX-5 Ginzan naar Almere

Almere - Mazda heeft een speciale editie van de MX-5: de Ginzan. De nieuwe met de SkyActiv-G 132 1,5 motor staat nu in de showroom bij Freeroad aan de Zandzuigerstraat 6 te Almere. De grijze sofftop is een mooie verwijzing naar de naam Ginzan, wat in het Japans ‘zilveren berg’ betekent. Mazda MX5 speciale uitvoering Naast de standaard led-verlichting, climatecontrol, stoelverwarming en navigatie onderscheidt deze speciale versie zich door zijn donkerrode interieur met zilveren stiksels en het grijze klapdak. De MX-5 wordt daarbij in het nieuwe Polymetal Gray gespoten. Daarnaast biedt Mazda ook nog drie andere kleuren: Eternal Blue (staat bij Freeroad Almere), Jet Black en Machine Gray. Mazda MX-5 nu in de showroom De MX-5 Ginzan is leverbaar met twee motoren: de SkyActiv-G 132, een 1.5, en de 184 pk sterke 2.0 Skyactiv0G. Bij de eerste variant horen 16-inch wielen, de krachtigere MX-5 krijgt 17-inch. Speciale auto met een witte kap Prijzen beginnen bij € 40.790 voor de SkyActiv